- Autor: Provokater
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Citronová šťáva | 10 |
Sůl | 8 |
Cibule | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Mrkev | 300 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 150 |
Dochucovadla:
majoránka, pepř
Energetická hodnota celkem: 3107 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 117,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 40,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1036 kJ
Bílkoviny (g): 13.3, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 39, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 13.3, Vláknina (g): 5.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Čočku propláchneme a namočíme cca na 2 hodiny. Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli do sklovata. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, osmahneme a přidáme Šťávu z poloviny citronu. Trochu podlijeme a podusíme - mrkev musí zůstat křehká na skousnutí. Čočku dáme vařit. Vaříme do měkka cca 10 minut. Když je mrkev i čočka měkká, tak vše smícháme dohromady, přidáme dvě lžičky majoránky a trochu pepře a ještě tak 5 minut podusíme. Podáváme např. s vajíčkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.